Pages

Saturday, January 28, 2012

Ilk Profiterol'um

Turkiye'ye gittigimde yemeden donmemeye calistigim bir tatli profiterol. Internetten bircok tarifi gozden gecirdim ve aklima yatan bir tarifi denemeye koyuldum. Bu tarif gercekten de guzel oldu. Ic krema hamurlari tas tamam doldurdu.Yalniz sut yeteri kadar kalmadigi icin uzerindeki cikolata sosunu az yapabildim. Siz daha bol yapin. 




Malzemeler:


Hamur icin:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak
pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün  pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Onemli Not: Firinin onceden isitilmis olmasi sart. Firinda pisme suresince firinin kapagini acmayin.
Butun malzemeler soguyunca hamurlari doldurma isini yapin. Hamurlar firina verilmeden once bir muddet buzdolabinda da bekleyebilir. 

Not: Bu tarif http://www.nefisyemektarifleri.com sitesinden alintidir.Fotograflar furkankarayel'e aittir.


2 comments:

  1. Furkancım öncelikle ellerine sağlık diyorum. Görüntüsü kadar tadıda bir o kadar güzel olan profiterollar için teşekkür ederim.
    İlk deneme olmasına rağmen oldukça başarılı idi;)
    Tebrikler ;)

    ReplyDelete
  2. Afiyet olsun canim, digerlerini daha da guzel yapacagim insallah, bu da gayet guzeldi :)

    ReplyDelete